Péntek-Gyulai Éva

Bemutatkozás

2020 márciusában költöztünk családommal Budapestről egy Borsod megyei zsákfaluba, Szuhafőre, azzal a szándékkal, hogy kitanuljuk az önellátást, mégpedig a legmegfelelőbb módon. Szerencsés helyzetben vagyok, mert édesapám, Gyulai Iván, a ma már egyre több ember számára ismert komposzthagyó mélymulcsos kertművelés atyja, így férjem és én a legjobb helyen, első kézből tanulhattunk.
Mulcsos kertünket gyakran látogatják a tanulni vágyók, de eddig leginkább elméleti tudást és értékeket közvetítettünk. Így kezdtem neki a szörpkészítésnek, mert szerettem volna, hogy a kert „gyümölcsei” üvegekben is tovább éljenek, közvetítve a magas minőségű élelmiszerek, vegyszermentes gazdálkodás fontosságát. Szörpjeimben mélymulcsos kertünkben és a gömöri dombokon gyűjtött gyógyhatású alapanyagokat használok.

Rózsa és fenyő szörp

Ár:1 500 Ft

Kategória:Élelmiszer /

A fenyő üdítő, enyhén gyantás, kesernyés íze a szörp védjegye. A fenyőrügyszörpöt igazi csodaszerként tartják számon, mely elsősorban légzéskönnyítő, nyákoldó hatásáról ismert. Az őszi-téli hónapokban forró vízzel felöntve teaként is fogyasztható.

Összetevők: fenyőrügy, rózsa, víz, karamell, lime

Állandó a kínálatban.

0,5 liter (1 üveg) ami 1:5-1:7 arányban hígítható, ízlés szerint.

 

Kökény és fahéj szörp

Ár:1 500 Ft

Kategória:Élelmiszer /

A kökény méregtelenítő és vértisztító hatású, jótékonyan hat az anyagcsere-szabályozó mechanizmusokra, és általános immunerősítő hatása is van, ami a magas C-vitamin tartalmának köszönhető. Érdemes kúraszerűen is fogyasztani, kiváló turmix/smoothie készíthető belőle. Összetevők: kökény, víz, fahéj, méz, cukor, vanília

Szezonális, novembertől amíg a készlet tart.

0,5 liter (1 üveg) ami 1:5-1:7 arányban hígítható, ízlés szerint.

Karácsonyi csomag

Ár:4 000 Ft

Kategória:Élelmiszer /Tartós élelmiszer

Karácsonyi csomagunk az alábbi termékeket tartalmazza: Karácsonyi fűszerezésű Kökény és fahéj szörp, 0.5 liter, ami 1:5 arányban hígítható Naspolya lekvár, 0.7 dl Diós birsalmasajt ~100g
birsalmasajt  karácsonyicsomag  mulcsosszörpök  naspolyalekvár 

Istenfa szörp

Ár:1 500 Ft

Kategória:Élelmiszer /

Különleges cola illatának köszönhetően az istenfát régen szerelmi bájitalként tartották számon, melyet nemcsak előszeretettel fogyasztottak, de méregtelenítő fürdőt is készítettek belőle. Az istenfa antiszeptikus, gyomorfertőtlenítő hatású, a cola fogyasztás egészségesebb alternatívája.

Összetevők: istenfa, víz, cukor, citrom, citromsav.

Álladó a kínálatban.

0,5 liter (1 üveg) ami 1:5-1:7 arányban hígítható, ízlés szerint

 

 

Birs szörpök natúr és karácsonyi fűszerezéssel

Ár:1 500 Ft

Kategória:Élelmiszer /

Szűrt és szűretlen birs szörpök natúr és karácsonyi fűszerezéssel

 

A birsalmának rendkívül magas a C-vitamin tartalma, melynek magjait, magas pektin tartalmának köszönhetően az egyik legrégebbi csodaszerként tartanak számon. A karácsonyt idéző fűszerezés és a birs harmonikus párost alkotnak ebben a szörpben. A szűretlen szörp rostosságának köszönhetően birsalma krémleves vagy sültekhez való mártás is készíthető belőle.

Összetevők: birsalma, víz, citrom, lime, cukor, kardamom, fahéj, szegfűbors, gyömbér, csillagánizs, szerecsendió.

Szezonális, novembertől amíg a készlet tart. 0,5 liter (1 üveg) ami 1:5-1:7 arányban hígítható, ízlés szerint.

Érdekel valamelyik termék?

Írj az árusnak!

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel